Tervetuloa! Ottaaksesi kaikki ominaisuudet käyttöön ole hyvä ja Kirjaudu tai Rekisteröidy.

Huomautus

Icon
Error

aru
#1 Lähetetty : ti, joulu 16 2008 19:37:10(UTC)
aru

Taso: Keltanokka

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 15.12.2008(UTC)
Viestejä: 5

-Ostin elokuun lopulla weke katiskan,kun on niin kehuttu.Katiska on ollut koko ajan pyynnissä.Aina matalasta kaislikosta 10m.On keritty kaivamaan jään alta oli silloin n.3m:ssä.
-Vaan enpä ole saanut,kun yhdet soppa ahvenet.Mikä neuvoksi.
-Tästä etelä-suomen pienestä järvestä on kuitenkin tullut verkoilla koko ajan kiitettävästi kalaa( ahven,hauki,lahna ja istutettue siikaa )

-Vinkkejä odotellen ARU.
Sponsori
Suventassu
#2 Lähetetty : ti, joulu 16 2008 22:05:40(UTC)
Suventassu

Taso: Jäsen

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 9.12.2008(UTC)
Viestejä: 27

En kalasta passiivisilla pyydyksillä, mutta luulisin että pohjan muotoja tutkimalla etsi sopivampi paikka. Ehkäpä kala ei juuri siinä liiku paljoa missä pidät pyydystäsi..?
[signature]tyhjän saa pyytämättäkin...[/signature]
Marko Korhonen
#3 Lähetetty : ke, joulu 17 2008 11:08:42(UTC)
Marko Korhonen


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered, Administrators
Liittynyt: 19.12.2006(UTC)
Viestejä: 401
Paikka: Suomi

Kiitokset: 3 times
Katiskakalastuksesta tuli rautaisannos tietoa Erän pyydyskalastusspesiaalissa, joka julkaistiin numerossa 7-2006. Viimeksi katiskakalastusta on käsitelty Erän numerossa 10-2008, jossa annettiin katiskaniksejä syysahvenen pyyntiin.


[signature]Marko Korhonen
toimitussihteeri/Erä[/signature]
Marko Korhonen
tuottaja
Erä
aru
#4 Lähetetty : ke, joulu 17 2008 13:34:00(UTC)
aru

Taso: Keltanokka

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 15.12.2008(UTC)
Viestejä: 5

Alkuperäinen kirjoittaja: "Suventassu" Siirry lainattuun viestiin
En kalasta passiivisilla pyydyksillä, mutta luulisin että pohjan muotoja tutkimalla etsi sopivampi paikka. Ehkäpä kala ei juuri siinä liiku paljoa missä pidät pyydystäsi..?


-Minulla on hyvä pohja kartta kyseisestä järvestä ja painoon kiinnitetyn narun kanssa vielä tarkistettu syvyys ennen weken laskemista.
-Paikkaa on vaihdettu noin viikon välein.
-Myös siten,että ensin oli verkkot yön yli,merkattiin paikka missä kohtaa kalat oli verkossa,siihen weke muutamaksi päiväksi.Weke tyhjä.Verkot samaan paikkaan yöksi taas kalaa verkoissa.
-Nyt tätä kirjoittaessani asia tuntuu itsestänikin utopistiselta,mutta onneksi olen pitänyt tarkasti kalastus päiväkirjaa mistä ilmenee päivämäärät,paikat,syvyydet ja saaliit.

-Ja vielä.Tyhjennys aukko on ollut varmasti kiinni koska siinä minulla on oma "sinetti" mitä muut ei huomaa.Ei ole keksineet kalakaverit vaikka kuivalla maalla olen käskenyt etsiä,että tuskin kalarosvotkaan ovat wekellä käyneet.

-Tästä nyt tais tulla novetti,mutta onhan weke rahallisesti iso hankinta niinpä kaipaisin muilta weken omistajilta kokemuksia,kun meinasin sen talveksi jään alle laskea.Silloin ei viitsi joka viikko paikkaa vaihtaa ja johan tässä alkaa kaveritkin nauraa koko wekelle.

-Edelleen vihjeitä jo etukäteen kiitollisena odottaen. ARU.
Tonza
#5 Lähetetty : ke, joulu 17 2008 20:37:27(UTC)
Vieras


Taso: Vieras

Ryhmät: Guests
Liittynyt: 14.5.2013(UTC)
Viestejä: 54

Kiitettiin: 1 time(s) in 1 post(s)
Mulla on kans oolu weke vedessä en sin järvellä ja eka kerralla sainki n pari ahvent ja sit 3särkee sit päivä laskust yhden pienen mateen ja järvi on täyn pikku kalaa aattelin et jos kala ei liikkunutkaan ja siirryin merelle yhteen lahtee mistä tuli verkolla hyvin ahvenii ja jokunen siika ja hauki 40cm-2m syvyydestä ja kävi näin että verkoissa oli kalaa ja katiskas ei yhtää nyt katiska on ollu 5kk laiturilla
aru
#6 Lähetetty : ke, joulu 17 2008 23:12:42(UTC)
aru

Taso: Keltanokka

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 15.12.2008(UTC)
Viestejä: 5

-Niinpä toivoispa jonkun WEKEN edustajan ja ehkä myös ERÄ-LEHDEN jossa wekeä on kehuttu ottavan kantaa.Eikä vain viittaavan johonkin määrättyyn lehteen.

RJ
#7 Lähetetty : pe, joulu 19 2008 18:05:16(UTC)
RJ


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 20.12.2006(UTC)
Viestejä: 59

Se että Wekellä ei ole tullut kalaa, ei ole mitenkään erikoista. Samalla tavalla esim. jonkun paljon kalaa antaneen vieheen hankkiminen ei vielä takaa saalista. Eikö asiaa silloin voi laittaa vieheen syyksi. Aina on kyse ratkaisevasti myös käyttäjän taidoista, sekä pyyntipaikasta ja monesta muusta asiasta, että saalista rupeaisi pikku hiljaa paremmin tulemaan.

Weke houkuttelee ahvenia kutuaikana olemuksellaan, kutualustana, johon kalat laskevat mätinsä. Muina aikoina pienemmät ahvenet hakevat Wekestä suojaa, ne pyörivät katiskan ympärillä ja osa menee sisään. Isompia ahvenia Weke houkuttelee käytännössä vain niin, että sisällä olevat pienet houkuttelevat isompia.

Jäi vähän epäselväksi, oletko löytänyt sellaisen paikan, josta katiskaan menee paljon pientä ahventa? Se on ratkaiseva asia syksyllä isompien saamiseksi.

On ihan tavallista, että tietyltä paikalta voi saada verkolla, joka on n. 30 m pitkä pyydys, ahvenia hyvin, mutta ne eivät mene katiskaan. Isot ahvenet voivat oleilla jollakin paikalla, vaikka siellä ei ole pikkukalaa. Silloin ne liikkuessaan menevät verkkoon, mutta kun paikalla olevassa katiskassa ei ole pikkukalaa syöttinä, ne eivät mene katiskaan.
Näin on etenkin kylmän veden aikana, kun ahven syö jo vähemmän. Samoin talvella. Talvella ei muuten katiskalla pahemmin saa ahventa, pyynti ei kannata juuri tästä syystä. Katiska pelaa talvella mateen kutupaikalla pyydyksenä, sekä särjen pyynnissä varsinkin kevättalvella, kun sisään on laitettu houkuttelevaa syöttiainetta tai esim. leivän- ja pullankappaleita.

Vesistöinä vaikeita katiskapaikkoja ovat sellaiset vedet, joissa on vähän pikkukalaa. Isotkin ahvenet voivat syödä siellä etupäässä isompaa eläinplanktonia. Katiska voi silloin olla hankala pyydys tuohon paikkaan, verkko pelaa paljon paremmin.

Kertoisitko vähän tarkempia yksityiskohtia pyyntipaikastasi ja etenkin pikkukalasaaliista, niin olisi helpompi hahmotella, mistä asia voisi olla kiinni.

terveisin
Risto J.
Erän avustaja


aru
#8 Lähetetty : pe, joulu 19 2008 19:05:11(UTC)
aru

Taso: Keltanokka

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 15.12.2008(UTC)
Viestejä: 5

Ensinnäkin paljon kiitoksia vastauksesta.Tässäpä pyytämäsi tiedot ainoista saaliista.
-04.11-08 weke jyrkänten reuna kaislikosta selälle päin 4,5m syvyydessä.Hyvin pientä ahventa.Ajattelin nyt toimii samaan paikkaan niin isot menee perässä.

-05.11-08.Sama paikka samat sintit.Siirsin selälle päin 6m syvyyteen.

-09.11-08.Sinttien seurana 5kpl "soppa" ahvenia isoin 270g.

-Tämän jälkeen on koettu pelkkää tyhjää.

-Sain tänään Kivikankaalta paketin mukana myös kalanhoukutinta.Sitä vien huomenna wekeen.Saas nähdä mitä sitten tapahtuu.

Terveisin:ARUJorma Koivuniemi
#9 Lähetetty : la, joulu 20 2008 09:40:13(UTC)
Jorma Koivuniemi


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 17.11.2007(UTC)
Viestejä: 38

Tuon syöttiaineen käyttö houkuttelee todella hyvin pikkukaloja katiskoihin. Menneen kesän täkykala huolto tuli hoidettua tiheäsilmäisellä Kivikankaan katiskalla ja houkutinaineella. Kivikankaan katiskoissa on myös pussi valmiina houkutinainetta varten.

Venepaikan vieressä olleeseen katiskaan eksyi kaloja jonkin verran koko avovesikauden ajan, mutta houkutinaineen käyttäminen moninkertaisti saaliin. Muutamassa tunnissa kuhisi katiska pikkukaloista ja seuraan tapasi lyöttäytyä joku isompikin. Tästä aiheesta lisää joskus tulevaisuudessa lehden sivuilla...

Terveisin Jorma Koivuniemi, Erän kalastusavustaja
aru
#10 Lähetetty : la, joulu 20 2008 19:36:03(UTC)
aru

Taso: Keltanokka

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 15.12.2008(UTC)
Viestejä: 5

-ENSINNÄKIN KIITOS TEILLE KAIKILLE MIELENKIINNOSTA!
-En tänään kerinnyt katiskalle.Kodin "valtiatar" keksi muuta tekemistä näin joulun alla.
-Vaan huomenna minä ukko karkaan ja pistän auton nokan kohti kala vesiä.Syöttiaine wekeen sekä rautalankaan.Palataan muutaman päivän päästä asiaan.

-HYVÄÄ JOULUN ODOTUSTA: ARU.


Kalamoderaattori
#11 Lähetetty : la, joulu 20 2008 22:56:55(UTC)
Kalamoderaattori


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 29.11.2007(UTC)
Viestejä: 31

Kun vastaa edellisen kirjoittajan viestiin, ei viestiä tarvitse lainata ainakaan kokonaan. Viestien toistaminen lisää tarpeettomasti viestiketjun pituutta.

Hyvää joulun odotusta!

Kalamoderaattori
RJ
#12 Lähetetty : ma, joulu 22 2008 17:58:15(UTC)
RJ


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 20.12.2006(UTC)
Viestejä: 59

Olit aru saanut marraskuun alussa pikkuahvenia 4,5 metristä, siirtänyt katiskaa vähän syvemmälle ja saanut sitten jokusia isompia.
Tuosta jäi epäselväksi, jätitkö ne 4,5 metristä menneet sintit katiskaan ja siirsit sinne 6 metriin, vai tyhjäsitkö katiskan ja siellä 6 m meni sinttejä ja isompia? Jos siirsit pikkusintit matalasta syvempään, sitten meni isompia, ja otit ehkä pikkusintit isompien yhteydessä pois, jolloin katiska jäi tyhjäksi. Ehkä siellä 6 metrissä ei mennytkään enää pikkukalaa, paikoin pikkuahven voi viihtyä tähän aikaan juuri esim. rantaruovikon reunassa ja toisaaltä selvästi sitä syvemmässä.

Sinun pitäisi löytää katiskalle paikka, jossa sinne menee pikkukalaa jatkuvasti paljon, jolloin on saumoja saada isompia, mutta: tähän aikaan vuodesta ahvenet syövät usein todella vaihtelevasti ja asia riippuu paljon myös järvestä. Isossa järvessä ahvenet syövät esim. kuoretta ajoittain läpi talven, mutta pikkulammissa ahvenet eivät syö kalaravintoa oman kokemukseni mukaan talven pimeyden tultua juuri lainkaan. Millainen on järvesi luonteeltaan tältä osin?

Ja olipa järvessä sitten kuoretta ja liikkuvia ajoparvia tai ei, ahvenen katiskapyynti tähän aikaan vuodesta tuottaa todella huonosti tulosta verrattuna kesään. Ahven on aktiivisimmillaan, kun veden lämpö on huipussaan heinäkuussa. Tähän aikaan vuodesta on kyllä hyvin huonot saumat saada katiskalla isompaa ahventa mistään, kun ahven syö niin vähän verrattuna kesään.

Katiska- ja pyydyskalastusta tuntemattomat eivät yleensä osaa tehdä eroa sille, mitä sinttejä katiskassa on, siis onko siellä ahvenia, särkiä, salakoita, pikkulahnoja, kiiskiä jne. Tuon saadun kalalajin perusteella voi tehdä paljon päätelmiä ja ennakoida saalista, mutta tässä en nyt siitä sen enempää ala kirjoittamaan, että viesti pysyy kohtuullisuuden rajoissa.

Sen verran kuitenkin, että syöttiaineet tehoavat käytännössä vain särkeen ja särjen sukuisiin. Ahven ei piittaa yleissyöttiaineesta, joten sen käyttö ei luultavasti houkuttele katiskaan yhtään ahventa. JA JOS ALUEELLA EI OLE PIKKUSÄRKIÄ, syöttiaine ei houkuttele katiskaan pikkukaloja. Särjet oleilevat kesäisin rannoilla, häipyvät syksyn tullen syvempään, mutta käyvät esim. muikun kutiessa taas rannempana. Monissa järvissä särjet parveutuvat syksyllä syvänteiden laidoilla, jolloin on paras aika hoitokalastaa niitä troolaten. Talvella särjet viihtyvät usein syvänteissä tai niiden laidoilla, mutta järvissä on eroja. Jos käyttää särjen houkutusainetta, pitäisi löytää ensin järvikohtainen alue, missä on särkiä. Ja niiden perässä katiskaan ehkä meni ahvenia.

Kuten sanoin, itse en tähän aikaan vuodesta viitsisi lähteä aktiivisesti katiskalla pyytämään ahventa, koska pyydyksen luonne edellyttää, että ahvenen pitää olla syönnillään ja liikkua aktiivisesti, että se menee pyydykseen. Jos pyydyskalastaisin ahventa nyt, yrittäisin verkoilla, koska silloin ahvenen ei tarvitse syödä, riittää kun tietää missä ahvenet ovat ja kun pitää verkkoja pitemmän aikaa siellä, ajoittain esim. sää liikuttelee parvia ja ne voivat uida verkkoon.

Mutta annapa kuulua saaliista ja paikoista, on kyllä ihan mielenkiintoista kuulla miten onnistut. Muuta: minkä kokoinen Weke sinulla on, niitä on montaa sorttia? Ja voisitko aivan laskea, mitä kaloja katiskassa on ollut, minä kokoisia ja mitä lajia. On esim. eroa ison ahvenen saamisen kannalta, ovatko särjet 15 cm mittaisia vai kymmensenttisiä. Ja minkä kokoisia ovat pienimmät ahvenet?

Jos olisin itse aloittamassa katiskapyyntiä täysin tuntemattomalla järvellä, en odottaisi eritysien hyviä saaliita välttämättä vielä ensimmäisenä kesänä, vaikka se jatkuisi syksyyn. Yleensä ei ole kovinkaan helppoa löytää niitä parhaita katiskapaikkoja isoa ahventa ajatellen. Se vaatii tavallisesti vuosien kalastusta useilla katiskaryhmillä, esim. 3 kpl Wekejä paikkaansa ja näitä satseja kahteen tai kolmeen paikkaan. Ja tätä jatketaan monta vuotta, jonka jälkeen järven luonne katiskajärvenä alkaa piirtyä esiin. Sieltä täältä yhdellä katiskalla koitellen voi toki onnistua vaikka heti, mutta se on todella paljon epätodennäköisempää ja varsinkin, kun ajankohta on epäedullinen, hyviin tuloksiin on vaikea päästä. Ja voi käydä niin, että kun nyt tekee työtä, eikä se tuota tulosta, luopuu koko hommasta. Siinä mielessä voisi olla järkevämpää tehdä suurimmat pyyntiponnistelut etenkin alussa siihen parhaaseen pyyntiaikaan, karkeasti heinäkuun alusta elokuu loppupuolelle.

Mutta lykkyä pyttyyyn
terveisin
Risto J.
perinteinen
#13 Lähetetty : to, helmi 26 2009 00:05:25(UTC)
Vieras


Taso: Vieras

Ryhmät: Guests
Liittynyt: 14.5.2013(UTC)
Viestejä: 54

Kiitettiin: 1 time(s) in 1 post(s)
no weke on huono? ei siinä oo muuta kun vaan pieni silmäkoko ja pyytää huonosti haukia ja maksaa hullusti
Eero Väisänen
#14 Lähetetty : su, elo 29 2010 14:57:01(UTC)
Vieras


Taso: Vieras

Ryhmät: Guests
Liittynyt: 14.5.2013(UTC)
Viestejä: 54

Kiitettiin: 1 time(s) in 1 post(s)
Ostin keväällä 2010 Juusolan halpahallista Weke-katiskan (110 €) on ollut järvessä muiden vanhempien katiskojen kanssa kevään, ja pesun jälkeen varastossa keskikesän ajan.Kokemukseni Weke-katiskasta erittäin huonot,väri on vihreä joka ei näy houkuttavan kaloja,myös silmäkoko on niin pieni että kaikki pienet sintit pysyy katiskan sisällä,eikä sinne kyllä ole muuta mennytkään.Vanhemmat kirkkaat katiskat samoissa paikossa pyytää kyllä hyvin.
Pasi
#15 Lähetetty : ti, huhti 26 2011 21:55:47(UTC)
Vieras


Taso: Vieras

Ryhmät: Guests
Liittynyt: 14.5.2013(UTC)
Viestejä: 54

Kiitettiin: 1 time(s) in 1 post(s)
Surkea värkki koko weke katiska, mulla on tullut niitä hankittua kolme alunperin ja kaikki yhtä huonoja mallista riippumatta. Hain viime kesänä isäukon vanhat (~35v) minkkiverkosta tehdyt katiskat samoille kesämökkini apajille ja johan alkoi kalaa nousta kuin vanhaan malliin. Weket on nyt talven jäljiltä hangesta korjattu ja kaatopaikalle viety. ETTÄ SE NIISTÄ. Mukavaa kesää kaikille kalastusintoilijoille. Tenolla nähdään juhannuksen jälkeen.
RJ
#16 Lähetetty : su, helmi 5 2012 23:56:37(UTC)
RJ


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 20.12.2006(UTC)
Viestejä: 59

Lokan tekoaltaalla, jossa vesi on hyvin ruskeaa, on toiminut erinomaisesti kalastaja Veijo Pyhäjärven valmistama katiska, jonka silmäkoko on Wekeä suurempi. Pyhäjärvi tekee samaa katiskaa vähän pienemmälläkin silmällä ja ne kaikki ovat mitä mainioimpia pyydyksiä, kunhan oikea pyyntipaikka löytyy. Käytän niitä itsekin.

Epäilemättä monella katiskalla saa kalaa ja kun kaikki järvet ovat hiukan erilaisia, yhtä ainoata parasta on turha ajatella olevan olemassa, varsinkin kun kalalajejakin on monia ja niiden pyynti erilaista.

Tuosta edellä olevasta sen verran, että jos katiskaan menee paljon pikkusinttejä, ja tuolla kohdalla liikkuu myös isompia ahvenia ja haukia, ne yleensä menevät puhtaaseen Wekeen. Ruoka houkuttelee.

Katiskakalastuksesta on järjestetty MM-kisoja valvotuissa oloissa ympäri maata pitkään ja Weke on tähän asti ollut siellä täysin ylivoimainen. Ei se tietystikään osoita että Weke olisi hyvä kaikkialla, senhän se vain osoittaa, että se on ollut hyvä noissa paikoissa joissa kisat on järjestetty ja juuri kisapäivinä. Aika monta noita paikkoja, joissa se on toiminut muita paremmin, näyttää olevan ja haastajia on kisoissa kyllä ollut.

Olen itse käyttänyt Weke-katiskoita vuosittain (kokonaan metalliverkkoisia, uudemmassa mallissa on myös muoviverkkoa) siitä lähtien, kun niiden valmistus alkoi. Käytän itse jatkuvasti myös monia muita katiskoita, erilaisia malleja ja merkkejä olen kokeillut useita kymmeniä vuosien mittaan. Usein on vedessä erilaisia katiskoita ja ihan tavallista on, että parhaiten saalisa antava katiska vaihtelee. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että omilla järvilläni Weke on ollut hyvä, kun saaliin määrää laskee pitemmällä aikavälillä. Etenkin ison ahvenen pyynnissä täysin rautalankainen Weke Äm-Ämmä on ollut omaa luokkaansa omilla paikoillani. Mutta muillakin tulee ja pysyy kalassa, se on selvä.

Risto J.
Rss-syöte 
Käyttäjät lukemassa tätä aihetta
Vieras
Siirry alueelle  
Et voi aloittaa uutta aihetta tällä alueella.
Et voi voi vastata viesteihin tällä alueella.
Et voi poistaa omia viestejäsi tällä alueella.
Et voi muokata omia viestejäsi tällä alueella.
Et voi aloittaa äänestystä tällä alueella.
Et voi äänestää äänestyksissä tällä alueella.