Tervetuloa! Ottaaksesi kaikki ominaisuudet käyttöön ole hyvä ja Kirjaudu tai Rekisteröidy.

Huomautus

Icon
Error

Tumi
#1 Lähetetty : la, tammi 26 2008 17:38:57(UTC)
Tumi


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 19.12.2006(UTC)
Viestejä: 47

eli kysyn seuraavaa: voiko sen koukun syötteineen laittaa makaamaan sinne pohjalle? Eli eli haittaako jos on vaikka puoli metriä enemmän narua kuin mitä on veden syvyys? Kun eikös made pohjaltakin syötin tongi...? Entäs mutapohja? Painuuko syötti silloin piiloon mateen ulottumattomiin?
Ja toinen kysymys koskee syöttejä. Eikös esimerkiksi särjen pyrstö ole ihan hyvä syötti? Vai onko kokonainen kala parempi? Koukku ilmeisesti saa ainakin olla aika järeää kaliiperia...
Sponsori
Omatekone
#2 Lähetetty : la, tammi 26 2008 21:06:08(UTC)
Omatekone


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 25.6.2007(UTC)
Viestejä: 124

Kai sen syötin pohjallekin voi laittaa, mutta siellä se alkaa aika nopeasti pehmenemään. Paras varmaan ihan himpun verran pohjan yläpuolella.
Mateet ei taida tuon syötin suhteen turhan nirsoja olla, kunhan nyt ei liian isoa suupalaa yritä niille tarjota. Oon saanut niitä joskus myös ahvensyötillä. Eikä sen koukun nyt kauhean iso tartte olla, sillä useimmiten se menee melkeimpä sinne suoleen asti ja siellä se kyllä pysyy aikalailla hyvin.
erämies
#3 Lähetetty : to, tammi 31 2008 21:50:50(UTC)
erämies


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 9.1.2007(UTC)
Viestejä: 152

phjaan makaamaan vaan vaikka pieni n.5-12g kokonainen särki tai lahnan pyrstö. pahjasta se syö parhaiten. ei syötti rupee pehmenemään jos laitat syötin oikeeseen paikkaan, kun täytyy vaihtaa jokaisen kalanjälkeen!
erämies
#4 Lähetetty : to, tammi 31 2008 21:51:31(UTC)
erämies


Taso: Tehokäyttäjä

Ryhmät: Registered
Liittynyt: 9.1.2007(UTC)
Viestejä: 152

ja vielä että varaudu saamaan kuhia ja haukia. nekin laahustaa pohjia pitkin
Saukko
#5 Lähetetty : to, helmi 14 2008 23:29:16(UTC)
Vieras


Taso: Vieras

Ryhmät: Guests
Liittynyt: 14.5.2013(UTC)
Viestejä: 57

Kiitettiin: 1 time(s) in 1 post(s)
Kuore on maittavin ja haisevin matikalle, valitettavasti ei joka paikassa saatavilla. Jos on muikunpyytäjiä paikkakunnalla, kuoretta tulee yleensä sivutuotteena. Monet antaa ilmaiseksi. Muikku on hyvä mutta vähän pehmeä, tahtoo irrota helposti. Eli jokaisen saatavilla on pilkkiahven, made ja muutkin kalat ottavat siihen. Ahvenessa on vielä hyvä puoli ettei made yleensä pysty oksentamaan sitä. Mateelle syötti pohjaan, mutta jos haluaa kokeilla muutakin saalista, pikkuisen pohjan yläpuolelle. Made on niin ahnas että joskus se ottaa niinsuureen ahveneen että tukehtuu siihen. Paras mateen pyyntiaika sisävesillä on joulukuu, silloin matikka ahmii ennen kutua itsensä täyteen. Koukut saa olla 2-4 metrin syvyydessä. Toinen hyvä aika on aivan viimeisillä jäillä. Paras saalis on saatu kutupaikan lähistöllä juuri ennen jäitten lähtö selältä jään reunasta pitkällä siimalla, ahvenilla syötettynä. Melkein joka koukussa. 2 päivää jäitten lähdön jälkeen melkein munat pataan. Made on rosvo, tulee syömään omia poikasiaan.
Rss-syöte 
Käyttäjät lukemassa tätä aihetta
Vieras
Siirry alueelle  
Et voi aloittaa uutta aihetta tällä alueella.
Et voi voi vastata viesteihin tällä alueella.
Et voi poistaa omia viestejäsi tällä alueella.
Et voi muokata omia viestejäsi tällä alueella.
Et voi aloittaa äänestystä tällä alueella.
Et voi äänestää äänestyksissä tällä alueella.